website-banner4 (60K)
Home Over ons Activiteiten Clublokaal Contact Terugblik Lid worden Links

Bezoek aan het Red Star Line museum in Antwerpen - 11 december 2022

Kort verslag

Wat een interessant museum hebben we bezocht zondag! De gidsen vertelden ons allerlei mooie verhalen van migranten die 100 jaar geleden met de Red Star Line naar Amerika vertrokken, in de hoop op een beter leven. Wel 200 miljoen zijn er hier ingescheept waarvan ongeveer 10 % Belg waren. Verder veel Oost-Europeanen op de vlucht voor het bolsjewisme en Joden op de vlucht voor het opkomend nazisme. Repressie en onderdrukking is van alle tijden!
We hadden ogen en oren en vooral tijd te kort om alles te kunnen zien, horen en lezen. Maar dankzij de goede gidsen en tolk VGT hebben we nu toch een beeld van hoe het er indertijd aan toeging. Na een mooie avondwandeling van het museum naar restaurant Las Maņas konden we ons verwarmen aan heerlijke Spaanse gerechten, de drankjes en het hartelijke gezellig samenzijn.
Voor wie erbij was, geniet nog eens na bij het bekijken van de foto's. Voor alle anderen: hopelijk zijn jullie er volgende keer bij! Onze dank gaat naar de fotografen van dienst: Chris, Kurt en Peter.

Onze leden hebben op 13 december een link ontvangen naar het fotoalbum van deze activiteit.

nov22