website-banner4 (60K)
Home Over ons Activiteiten Clublokaal Contact Terugblik Lid worden Links

Rondleiding en Krakelingenfeest in Geraardsbergen - 26 februari 2023

Kort verslag

Het was koud, bitter koud, vooral op de tribune die in de schaduw stond. Maar dat gevoel werd snel overwonnen door de kleurrijke en vrolijke taferelen die we te zien kregen in de voorbijtrekkende historische stoet. Daarin werd niet alleen de algemene geschiedenis van Geraardsbergen voorgesteld, maar ook de ziektes en epidemieŽn die de stad doorheen de eeuwen geteisterd hebben.
We zaten prinsheerlijk tussen prominenten zoals Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en onze eerste minister Alexander De Croo die een praatje kwam slaan met Inge, onze tolk. Op dat ogenblik hadden we al een rondleiding op de Markt gehad met zicht op de reuzenfamilie Goliath, Gerarda en Kinneke Baba en op het oudste Manneke Pis van het land!
In cafť The Preacher genoten we 's middags van Mattentaart met koffie, en 's avonds van lekkere en gezond Thaise gerechten. Dat konden we wel verteren na onze beklimming van de Oudenberg (de Muur!), waar we Krakelingen gingen vangen. En wie heeft er de meeste kunnen bemachtigen?

Onze leden hebben op 1 maart een link ontvangen naar het fotoalbum van deze activiteit. Met dank aan Jan, Petra, Peter, Carine en Nathalie voor alle mooie foto's!

krakelingenstoet