website-banner4 (60K)
Home Over ons Activiteiten Clublokaal Contact Terugblik Lid worden Links

Clubfeest 47-jarig bestaan - 11 en 12 juni 2022

Kort verslag

Na 2 jaar uitstel konden we eindelijk ons 45, 46 en 47 jarig bestaan vieren. We hadden een idyllisch domein met vakantiehuis gevonden in de Vlaamse Ardennen en de "geheime" locatie, de tipi-tent, was voor iedereen een aangename verrassing. Alles was mooi versierd, de drankjes stonden koel in de bar-caravan, de hapjes waren super lekker en het weer toonde zich van zijn mooiste kant met een prachtige zonsondergang achter de heuvel. Een gevoelig moment waarbij onze gedachten uitgingen naar de trouwe vriend van wie we nog maar pas afscheid hadden moeten nemen. Hij zou er graag bij geweest zijn.
Onze leden werden ook nog verrast met een leuke attentie. Wie vergeten is die mee te nemen, kan zijn nieuwe stylo opvragen bij het bestuur.
De "uitslapers" konden op zondagochtend nog genieten van een stevig ontbijt waarna we op weg gingen voor een bezoek aan de Mariakluizen in Zegelsem, een klein klooster met één eenzame bisschop van de Oud Katholieke Kerk, broeder Yvan, tevens kunstschilder met verrassende werken. Werkelijk een bijzondere ontmoeting.
Er is maar één nadeel aan zo'n prachtig feest: het wordt moeilijk om volgend jaar beter te doen, maar jullie weten dat we er ons best voor zullen doen!

Foto's

Alle leden hebben op 4 juli een link ontvangen naar het fotoalbum.

Brief van hoe Gaëtan, één van onze leden, het heeft beleefd:

Beste familieleden, vrienden,
Hieronder vinden jullie een tekst over onze uitstap naar de Vlaamse Ardennen met Zoniënclub.
Nostalgisch weerzien met Zoniënclub dat haar 47 jaar bestaan vierde. Zoniënclub is de “zusterclub” van het toenmalige V.I.A.J. (club voor personen met een auditieve beperking en sympathisanten) waar Petra en Gaëtan elkaar voor het eerst leerden kennen. Het gebeuren vond zich plaats in de Vlaamse Ardennen, meer bepaald in “De Bosterij” in Schorisse (deelgemeente van Maarkedal). Zoniënclub huurde er een grote vakantiewoning met 18 à 19 kamers voor twee dagen.

Deze club had ook de weergoden mee want het was twee dagen mooi weer. Het was een uitstekende locatie om er een familie- of verenigingsuitstap of zelf een combinatie huwelijksuitstap én -feest te organiseren. Zaterdagnamiddag waren er twee wandeltochten georganiseerd, één van 5 en één van 11 km. Tijdens de wandeling genoten we van de mooie landschappen, de prachtige vergezichten en de pittoreske huizen of kapel die net gerestaureerd waren. We mochten ook kennismaken met een Ierse trek- of boerenpaard. Een groepsfoto met een prachtig panoramisch zicht mocht er niet ontbreken.

Na de natuurwandeling begaven we (tolk Hilde, Petra en Gaëtan) ons naar een terrasje (stoeltjes en in het midden een grote ton) in de buurt van een grote tent. Ola Paula, er stond ook een caravan naast de tent en dat stelde een bar voor, waar er uiteraard drank aanwezig was. Na de wandeling en gesprekken met onze vrienden van weleer kregen we dorst. Daarna kwam bijna iedereen gezellig bij ons zitten of staan. Voor het avondfeest zorgde Ingrid voor een mooie welkomspeech. Het feest zelf greep plaats in de grote tent en werd verzorgd door de eigenaars van de vakantiewoning. Het feestmaal bestond uit: aperitief (cava), hapjes, barbecue, wijn of bier en chocolademousse. Aan tafel genoten we van het gezelschap van Johan, Ann en John. Tussendoor kwam onze goede vriend Paul met ons praten. Naast de tent en buiten werd er nog een foto genomen met een grotere groep. Onze goede vriend Jos kwam met tolk Timi naast ons staan.

Natuurlijk was er ook muziek aanwezig. Een leuke sfeer in de groep waar de mensen zo verschillend zijn en toch goed bij elkaar passen was ook de reactie van een buitenstaander en onze tolk Hilde. Le “moment suprême” moest nog komen. Onze vriendin Ingrid vroeg Gaëtan om met haar te dansen op reggae muziek. De toekomstige “Oscar”-winnares Petra had “de sterren op de dansvloer” gefilmd met onze nieuwe GSM. Hopelijk worden we volgend jaar uitgenodigd op de Oscaruitreiking in Hollywood en mogen we de vrijstaande plaatsen van acteur Will Smith en zijn echtgenote innemen. Helaas moesten wij rond de elven afscheid nemen van onze vrienden en het feest en de tent verlaten, want ’s anderendaags was het vaderdag en werden we uitgenodigd bij Petra haar vader. We zagen het anders wel zitten om te overnachten.

We zijn al onze vrienden van Zoniënclub zeer dankbaar dat we deze uitzonderlijke dag mochten meemaken… Nu aftellen naar 50 jaar Zoniënclub. Hopelijk zijn we er weer bij! Veel kijkplezier! Gaëtan, Petra en assistent Ann

feest
tipi